Natură pentru oameni

Proiectului „Natură pentru oameni” a fost derulat de către CAPDD Bihor în perioada aprilie 2010 – noiembrie 2010 în parteneriat cu Primăria comunei Roşia şi Asociaţia Roşia Bihoreană.
Proiectul a fost finaţat de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului de finanţare Spaţii Verzi – componenta Arii Naturale Protejate 2010.
Proiectul şi-a propus să ridice nivelul de acceptare şi apreciere a siturilor Natura 2000 în rândul unor comunităţi locale din judeţul Bihor şi a turiştilor care le vizitează.

Principalele activităţi şi rezultate:

1. Realizarea unui pliant de promovare a sitului Natura 2000 ROSCI0062 şi a unui pliant de prezentare a traseelor tematice;
2. Amenajarea unui centru de vizitare a arie naturală protejată în comuna Roşia Judeţul Bihor;
3. Participarea cu un stand de promovare a ariei naturale protejate ROSCI0062 la min. 2 evenimente locale (târguri, fii satului, etc)
4. Realizarea şi susţinerea unor prezentări multimedia a capitalului natural şi cultural din situl Natura 2000 ROSCI0062 în şcolile din Roşia, Damiş şi Remetea, judeţul Bihor;
5. Realizarea a 2 rute tematice: carst (Platoul Carstic Runcuri şi Cheile Cuţilor) şi floră spontană şi faună (zona Damiş Ponoraş). Se vor amplasa panouri interpretative în punctele cheie ale traseelor tematice cu prezentarea într-o manieră interactivă a unor informaţii relevante pentru temele alese.

ECHIPA PROIECTULUI

Ioana Iacobaş – coordonator proiect
Paul Iacobaş – asistent proiect
Mentea Ana Maria – manager financiar

{phocagallery view=category|categoryid=5|detail=8|displaydownload}