Eco-destinaţia Pădurea Craiului a fost la „Salonul bicicletei”

La sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, a avut loc cea de a III-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Salonul bicicletei”. Evenimentul, o adevărată sărbătoare a celor care iubesc mersul pe bicicletă în natură, a fost găzduit de Complexul Expoziţional Romexpo.

Reprezentanţii Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, organizaţie custode al sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului, au fost şi ei acolo, pentru a promova singura destinaţie ecoturistică din judeţul nostru.

Echipa C.A.P.D.D. Bihor a distribuit celor interesaţi câteva sute de materiale, broşuri despre Pădurea Craiului, hărţi cu traseele cicloturistice din zonă şi alte materiale promoţionale. „Am stat de vorbă cu circa 500 de persoane care s-au declarat interesate să petreacă o vacanţă activă în Pădurea Craiului”, spune Paul Iacobaş, preşedintele C.A.P.D.D. „Cei mai mulţi dintre ei s-au arătat interesaţi de cicloturism, rafting şi drumeţii. Dar e important de spus că ideea dezvoltării primei reţele de peşteri şi circuite speoturistice din România a stârnit un interes deosebit.”

„Salonul bicicletei” este cea mai mare expoziţie dedicată sportului pe două roţi din România. Pe o suprafaţă de 15.000 mp, evenimentul adună cei mai importanţi producători, importatori şi reprezentanţi ai celor mai mari magazine de biciclete din ţară. O componentă aparte a expoziţiei naţionale dedicate bicicletei este cea legată de promovarea cicloturismului şi a destinaţiilor pentru cicloturism.

Asociatia de Ecoturism din Romania, organizaţia care a făcut posibilă prezenţa la târg a destinaţiilor eco-turistice din ţara noastră, nota faptul că, din punctul de vedere al interesului pentru turismul outdoor, publicul prezent la „Salonul bicicletei” s-a situat mult peste cel obişnuit la târgurile ce au ca profil vacanţele şi călătoriile.

Participarea la acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Pădurea Craiului, un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăieşti”, finanţat de către Romanian American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.